Gælds- og Gavebrev

HAR DU STYR PÅ FORMALIA?

Hvad er et gældsbrev?

Et gældsbrev er dokumentation for, at nogen skylder dig penge. Et gældsbrev er din juridiske dokumentation for, at der eksisterer et lån og hvordan lånet skal afvikles. Gældsbrevet beskriver lånets størrelse, hvornår det skal betales tilbage og eventuelle andre forhold. I tilfælde af at låntager ikke vil tilbagebetale lånet, kan gældsbrevet også tjene som fundament i fogedretten. På den måde sikrer gældsbrevet klare rammer for lånet for begge parter. 

Hvordan laver jeg et gældsbrev?

A.S.K Juridisk Hus kan trygt hjælpe dig gennem processen med at udfærdige et gældsbrev. Gennem personlig juridisk rådgivning udarbejder vi et gældsbrev, der tager højde for alle tænkelige udfordringer i fremtiden. Vi sørger for at alle væsentlige forhold er dokumenteret i gældsbrevet, så du er sikret gennem et juridisk gyldigt og skriftligt dokument. Klare rammer for lånet sikrer dermed, at du undgår eventuelle konflikter og misforståelser i fremtiden, der ellers kan gå ud over din økonomiske situation. 

Hvad er et gavebrev?

Et gavebrev er dokumentation for, at du har givet en anden person en større gave. Et gavebrev er din juridiske dokumentation for, at det givne er en gave, hvilket ellers kan angribes som ugyldigt af 3. mand og kreditorer. Et gavebrev beskriver derudover parternes relation, og hvad gaven består i. Ydermere beskrives vilkårene for hvem der skal betale gaveafgiften, og giver dig mulighed for at bestemme, om gaven skal være modtagerens særeje. 

Hvordan laver jeg et gavebrev?

A.S.K Juridisk Hus kan trygt rådgive dig i processen med at udfærdige et gavebrev. Vi sikrer at de nødvendige forhold er beskrevet i gavebrevet, så der tages højde for alle fremtidige scenarier. På den måde kan du sikre din gave, hvilket kan være relevant hvis modtageren er gift, eller bliver gift på sigt. 

Det er ikke længere et krav, at ægtefæller opretter ægtepagt når de giver gaver til hinanden, og der foreligger derfor ikke automatisk dokumentation for overdragelsen. A.S.K Juridisk Hus anbefaler derfor, at du opretter at gavebrev hvoraf gaveoverdragelsen fremgår.

A.S.K Juridisk Hus yder gratis juridisk rådgivning om forholdene vedrørende oprettelse af gældsbreve og gavebreve. Er det relevant, kan A.S.K Juridisk Hus udarbejde gældsbreve og gavebreve, der sikrer dig bedst muligt.

Vores ydelser

– Det afgørende for A.S.K Juridisk Hus er vores stærke faglighed.